luni, 22 septembrie 2008

O palma peste fata

Azi am fost martora unui eveniment care mi`a dat fiori pe sira spinarii si m`a facut sa iau in serios participantii la trafic din Bucuresti, statutul femeii de azi, statutul barbatului, siguranta pe strada, cine si cum ti`o ofera.
Titlul nu este o expresie de data asta, ci este la propriu.
Eram in tramvai, ascultam un audiobook si ma uitam pe geam. Tramvaiul in care eram trebuia sa o faca la dreapta, dar pentru ca un taxime-trist a tinut sa intre in coloana, desi nu mai avea loc, a blocat linia de tramvai. Daca s`a blocat tramvaiul, s`a blocat si toata coloana in care a vrut sa intre testosteronul. 10 masini au inceput tot felul de manevre pentru ca Taxius, zeul tuturor strazilor si semafoarelor din Bucuresti, sa intre in coloana si sa elibereze tramvaiul. Taximetristul a urla la masina din fata sa ii faca loc sa intre, chiar daca si aceea era bagata pana la refuz in celelalte. Cred ca este necesar sa mentionez ca in masina era o tipa foarte finuta, blonda, cu numar de Timisoara. La unmomendat, dupa ce el a urlat in toate felurile la ea, domnisoara s`a dat jos din masina si a tipat si ea la el, ca nu mai are loc sa se dea mai incolo, dupa care a intrat in masina. Testosteron a simtit ca el trebuie sa fie cel care pune punct, asa ca s`a dus la masina domnisoarei, si i`a aplicat un dos de palma, de i`au sarit ochelarii.
Bine`nteles ca domnisoara nu s`a dus sa`l ia la pumni, bine`nteles ca el a injurat`o in continuare din masina, bine`nteles ca alti testosteroni au rezonat (adica au zis "hahaha, asa, asa!" - pentru alti testosteroni) si bine`nteles ca taximetristul nu va pati nimic, unless tipa are un prieten care o iubeste tare mult.
Credeam ca soferii din Bucuresti se rezuma la idea ca ei sunt buricul targului, ca toata lumea, mai putin ei, sunt boi si vaci proaste, si la un claxon asezonat cu injuraturi. Cuvinte precum "respect" si "civilizatie" sunt ca peretele in nuca. Vorba lui Dobro si Craiu: "testosteron"... pe care il imprumuta si prea multe femei.
Ce faci, tu femeie, cand primesti in trafic o palma peste fata? Fie ea la propriu sau figurat. O intorci? Apelezi la cineva sa i`o intoarca? Suni la politie, care iti va da si ea o palma peste fata?
Sau, ca sa le eviti, stai cu frustrarea ta in masina cu geamurile inchise si portiere blocate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu