marți, 12 octombrie 2010

Ladies first!

În penultimul număr Decât o revistă tema principală viza viitorul României din mâinile femeilor tinere, cele care au o serie de activități menite să urce România prin ajutor, prin promovare, prin acțiune. Că am fost întristată la comentariile pe care le-am citit pe marginea temei e un understatement. De ce sunt femeile băgate în seama? Cine sunt alea despre care vorbește revista? (dacă nu știi informează-te, că ăsta e scopul unei reviste...) Mare lucru fac și tutele astea... rahatul bici și pocnește. Percepția asupra capacității femeilor de a mișca ceva în România este încă extrem de negativă. Și se pare că nu e deloc redundant sau sexist să promovezi ce fac femeile din România. Redundant ar fi să promovezi ce fac bărbații, nu? Și din aceste două ultime fraze ne dăm seama că mai e mult de muncă.
Următorul pas în promovarea femeilor profesioniste este făcut de EVENSYS prin evenimentul Women on Web. Ca să ajungeți la site-ul evenimentului, dați clic pe banner-ul din dreapta. Am onoarea să particip la eveniment și sunt extrem de curioasă care vor fi comentariile atât din cadrul evenimentului cât și după.
Am observat însă două publicuri (cuvântul este corect!) în ceea ce privește topicul „femei” în România. Cel care citește Decât o Revistă cu zâmbetul pe față și speranța că România e în mâini delicate și cel care comentează negativ la orice încercare de a spune că femeile sunt capabile. Cel care se interesează sau află despre WOW, care știe măcar 2-3 nume dintre speakerii WOW și cei care își bat femeia în cap cu giaca, în tramvai, întrebându-le dacă mai au bani (asta am văzut ieri în tramvai).
Normal, WOW nu se adresează categoriei din urmă poate pentru simplu fapt că noțiunea de NET se reduce la MESS, HI5 și poate Libertatea și Click în ediție on-line. Dar până una alta Oana Raluca Brătilă care a comunicat pentru Let's do it România!, care a apărut în Decât o revistă și care este speaker la WOW, a reușit să adune oameni din toate publicurile.
În caz că nu ajungeți la eveniment, puteți asculta întreaga transmisiune LIVE, joi orele 14:00 la Radio Lynx.

3 comentarii:

  1. Hello, there! Ai fost azi in sala? Am facut cumva si cunostinta? :) Mi-ar fi placut!

    Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si iti doresc sa iti pastrezi in continuare aceeasi gandire deschisa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ne cunoastem! Si am fost azi in sala, langa Anne Marie Chelariu. (creata)
    Multumesc pentru feed-back-ul frumos. Si eu sper sa raman cu gandirea deschisa... dar cu asa conferinte nu vad cum sa nu! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, ne cunoastem! Si am fost azi in sala, langa Anne Marie Chelariu. (creata)
    Multumesc pentru feed-back-ul frumos. Si eu sper sa raman cu gandirea deschisa... dar cu asa conferinte nu vad cum sa nu! :)

    RăspundețiȘtergere