vineri, 24 septembrie 2010

Let's ride it, România!

Ce mai fac în ultimul timp? Sport. Dar nu orice fel, ci genul care îți face bătături în palmă.
Mai exact fac școala moto. Ruptură de logică? Să vă explic...
Într-o dimineață, ascultând Radio Guerrilla aud că urmează concursul Car Idol, unde trebuie să cânți o piesă și câștigi ceva. Pentru ziua respectivă aveai de ales între un curs de perfecționare moto și școala moto. Cum avusesem o discuție cu prietenul meu cu o seară înainte, am zis să îi fac un cadou și să îi iau cursul de perfecționare, el fiind pasionat de viața pe doo roți.
Și încep să lălăi la radio Jamiroquai, Virtual Insanity, și câștig premiul. Vaaaai, ce cadou frumos... ce pupături și mulțumiri. I love you too, beibi!
Numai că pentru a face acel curs ai nevoie de motor... ceea ce noi nu aveam. Așa că oamenii au fost extrem de amabili și am putut schimba premiul în școala moto pentru mine. :D
Da, cea cu Ugs pe motor sunt eu...
Și de ce fac sport și bătături în palmă? Pentru că acel model în particular are o accelerație foaaarte dificilă, pe care nu o pot ține constant și dacă vreau să mai și îndrept ghidonul... îmi lucrez toți mușchii care ar putea avea legătură cu mâinile, inclusiv cei faciali.
Dar este extrem de relaxant și asta face cumva să fie un paradox. Deși spun că e relaxant, trebuie să te concentrezi tot timpul: să fii atent cum ții mâinile pe ghidon, ce parte din talpă este pe scăriță, poziția spatelui, să te uiți mereu la următorul obstacol și nu la cel de care tocmai treci, să apeși cu piciorul sau corpul când, cum, unde trebuie.
Eu fac la ElitMoto iar Mircea și Claudiu sunt foarte de treabă. Îți zic ce și cum să faci (nu întotdeauna îți spun și de ce, dar am aflat singură logica fiecărei mișcări și mi-a rămas în minte) și mai ales ce să nu faci. Spre exemplu să pui cu frână cu frâna de mână (sorry) în curbă. Deși primul meu instinct ăsta a fost, mi-am adus aminte și nu am făcut-o.
În week-end-ul ăsta, pentru că nu am nicio ședință, mă duc să mă plimb cu bicla prin Herăstrău. Vă recomand. Asta după „Let's do it Romania!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu