joi, 5 iunie 2008

Adevarat S`a Inaltat!

Cand ma intorceam azi de la job (da, de saptamana asta am inceput jobul, but I`m not giving in`s. I like it, dar mai tre` sa prind ceva radacini), o batranica de pe o banca mi`a zis din senin cand am trecut pe langa ea: "Hristos S`a `naltat!". Cand am auzit`o vorbind cu mine fara nicio formula de introducere am facut ce face fiecare bucurestean ( :( ): m`am incruntat. Dar dupa ce am procesat, i`am raspuns cu un zambet: "Adevarat S`a inaltat!".
Se pare ca am fost testata, pentru ca in timp ce ma indepartam am auzit`o spunand pe un ton grijuliu, "mancau`ar mamaia pe ea, ca stie!".
Dupa o astfel de experienta ramai gandindu`te la ea o vreme, cat de repede a trecut timpul de la Pasti, sau greu, de ce a testat batranica aia lumea, pentru ca nu cred ca am fost singura, si personal, imi aduc aminte ca, in urma cu ceva ani, cand eram acasa, spuneam 40 de zile "Hristos a inviat!", cu voiosie de fiecare data, si dup`aia, dupa ce imi schimba placa bunica, spuneam "Hristos S`a inaltat!". Acum spunem in prima si a doua zi de Pasti, pe un ton foarte enervant cum ar fi: "HHristoooss a inviaaaaaaat!", mai lipseste un "draga", dupa care gata, ce? doar sunt moderna! Come to think about it, cand am venit din vacanta, niciun prof. nu ne`a salutat ca de Pasti... Somehow I find that sad....
Si fiind pe subiect, cand m`a sunat azi mama, mi`a zis "Hristos S`a inaltat! Vezi, mama, ca tu tre` sa raspunzi cu ."

7 comentarii:

  1. Si eu uitasem... :D As fi fost total derutata daca m-ar fi salutat azi cineva asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. de`asta sunt blogurile, sa informeze. in special meu. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. da bai, ai dreptate.
    lasa, ca am vazut urmatorul articol in ziar, and i sware, i wanted to scream, cum ca un preot ortodox s'a impartashit la greco-catolici.
    explicatia "un duh rau".

    wtf?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. imi cer scuze ca intru cu "bocancii" in blogul tau, dar ma macina o curiozitate: am inteles ca esti studenta/absolventa de comunicare...intrebarea mea este la ce facultate din cele"de pe piata" urmezi aceasta specializare...nu de alta, dar mi se pare incredibil ca un practician in comunicare sa nu stie sa scrie corect romaneste...:(

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru moko:
    Am corectat greselile din postul prezent. Daca mi-au mai scapat, ai permisiunea mea sa ma atentionezi. In unele cazuri, sunt marci ale oralitatii, de aceea nu aleg scrierea academica.
    Nu cred ca te intereseaza in fapt la ce facultate sunt, ci voiai numai sa atragi atentia. De aceea cred ca e irelevant sa`ti raspund.
    Multumesc ca mi`ai citit blogul!

    RăspundețiȘtergere
  7. :) de fapt, chiar ma interesa ce facultate urmezi! dar e ok, am dedus!( ai folosit numele unui profesor intr-unul din posturile tale)... scuza-mi aciditatea din mesajul anterior si ma bucur ca ti-ai insusit critica...
    succes in cariera ta!

    RăspundețiȘtergere