marți, 6 ianuarie 2009

New York Times publică reclame pe prima pagină, din cauza crizei economice

*Nici nu mai merita sa pun eu un titlu de la mine... sursa: NewsIn

Cotidianul american New York Times a decis să publice reclame pe prima pagină, încercând să diminueze astfel efectele crizei economice, informează ziarul britanic The Guardian.

New York Times va publica un ad de presă în jumătatea de jos a primei pagini, care va ocupa spaţiul a şase coloane. Decizia aduce cotidianul în pas cu celelalte ziare americane care au cedat imperativelor comerciale dictate de criza economică, ajungând să vândă spaţiu publicitar pe prima pagină, acolo unde, de regulă, apar principalele titluri şi ştiri ale zilei. Unul dintre primele cotidiane care a început că publice reclame pe prima pagină este Wall Street Journal, încă din 2006.

Cotidianul New York Times a suferit, la fel ca toate celelalte publicaţii, o scădere a veniturilor din publicitate, din cauza crizei. În prezent, cotidianul are trei milioane de cititori pe zi, însă cota sa de piaţă a scăzut cu 55% în 2008.

Ediţia de luni, 5 ianuarie, a fost prima în care New York Times a avut pe prima pagină un ad de presă, mai exact o reclamă la televiziunea CBS, cu titlul "Front Page News" şi sloganul "Cel mai vizionat post".

Potrivit The Guardian, New York Times este catalogat de cititori drept un exemplu pentru conţinutul editorial şi pentru consecvenţa şi profesionalismul angajaţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu