marți, 15 aprilie 2008

Avem voie sa ne confundam cu jobul?

Am invatat atatea ieri la Conferintele Olimpiadelor Comunicarii incat imi vine greu sa le scriu pe blog pe toate. sunt diferite aspecte de la strategii de comunicare si mijloace, la medii corporatiste, oameni din corporatii, care corporatii si cum sunt ei. Pentru a fi mai explicita cu aceasta ultima parte, in urma conferintelor la care am mai participat am observat un lucru: mediul de lucru, cerintele jobului, tind sa devina caracteristicile de baza ale angajatului.
Am deosebit doua domenii, doua tipuri de angajati, doua categorii de caracteristici.... si o exceptie de la regula asupra caruia voi reveni mai tarziu.
Temele de discutie la conferinta de ieri au fost: "Laborator de disectie: advertising comercial vs. advertising social", "Managerii despre CSR: cat e adevar, cat e manipulare?", "Blogurile – manual de utilizare pentru comunicatori". Teme variate, controversate, care ar mai avea nevoie de cel putin inca o zi de discutie la cate maini ridicate pentru a pune intrebari erau prin sala. Dar din aceste 3 teme, am deosebit acele categorii de care vorbeam dupa domenii, si anume: managerii, strategii, directorii aveau o atitudine mai inchistata fata de cei care lucrau in advertising si "blogeri".
Asta m`a facut sa ma gandesc asupra cat de mult stilul de lucru de la job ne transforma ca persoane. Oare strategii, managerii care trebuie sa transmita o anumita imagine de "impenetrabili", "concurenta acerba", adopta imaginea asta cu oricine, oriunde? Iar dezinvoltura, creativitatea pe care le-o cere jobul advertisilor sau blogarilor, pe cazul de fata, ii determina sa fie asa zi de zi? Despre ce e vorba in fapt? Angajatii nu vor sa mai iasa din imaginea/pielea pe care o au la job sau nu mai pot trage linia care sa separe viata personala de job.
Nu cred ca acea conferinta la care cei din auditoriu erau studenti in special care doreau sa invete despre mediu, cerintele si provocarile joburilor lor, si nu eram jurnalisti care sa`i fi interogat si sa fi incercat sa`i punem in dificultate, desi nu stii niciodata pe unde sta competitia.
Pe teme din ce s`a discutat aseara o sa mai scriu posturi, sper sa resusesc sa le sintetizez, adoptand sfatul lui Florin Grozea de "scurt si la obiect".
Pana data viitoare, ne comment`am!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu